top of page

Ugly Love - Colleen Hoover

"I didn't fall in love with you... I flew"
Cover Ugly Love

Titel: Ugly Love Auteur: Colleen Hoover

Genre: romance

Uitgeverij: Z&K

Bladzijdes: 304

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789020552492

Prijs: 18,00 euro (bij bol.com)

Mijn beoordeling: 8/10


Wanneer verpleegkundige Tate haar buurman Miles tegen het lijf loopt, voelt ze zich onmiddellijk tot hem aangetrokken. En dat is wederzijds! Van liefde kan echter geen sprake zijn: hij wil geen relatie en zij heeft er geen tijd voor. 'Neighbors with benefits' daarentegen... Hun set-up heeft genoeg kans van slagen, zolang Tate zich maar aan twee regels weet te houden: vraag niet naar het verleden en verwacht geen toekomst samen. Maar hoe leuk is het om je aan de regels te houden?


Zo dan, ook ik heb me bij de Colleen Hoover trend gevoegd. Ik heb geen tiktok, maar via Linda Suns instagram heb ik het toch allemaal meegekregen. Mijn oma was zo lief me dit boek te geven en ik ben bijna meteen begonnen.


Ugly love bleek gelijk het soort simpele, cheesy liefdesverhaal te zijn waar ik wel van houd. De schrijfstijl doet me sterk denken aan die van Jennifer L. Armentrout. Eerlijk gezegd deed dit hele boek me denken aan iets wat Jennifer had kunnen bedenken; alleen mist het buitenaardse aspect dan wel een beetje.

Ugly Love speelt zich af in Amerika, waar een 23-jarig meisje, Tate, behoorlijk verliefd wordt op haar buurman. Ze is natuurlijk net verhuisd en heeft nog niet zo veel vrienden etc., etc. Ondertussen begin ik een soort standaard formule voor geslaagde liefdesverhalen te ontdekken. Ik zal die zeker niet verklappen, maar 1 ding is vrij vanzelfsprekend: een knappe man. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt. En een knap hoofdpersonage (meestal een vrouw).

When life gives you lemons, make sure you know whose eyes you need to squeeze them in.

Hoe het ook zij, ik was een beetje bang dat het verhaal heel voorspelbaar zou worden. Maar aangezien er ook hoofdstukken in zitten over het verleden van Miles (of beter gezegd: het halve boek gaat hierover), was er een flinke puzzel voor de lezers om opgelost te worden. Wáárom gedraagt Miles zich zo? Wát is er gebeurd? De reden stelt zeker niet teleur en een paar kleine plottwisten op het einde maken het verhaal helemaal af.


Dit is geen ingewikkeld boek, dus houd je van zware literatuur, dan is dit niks voor jou. Maar heb je nou zin in iets simpels, vluchtigs, eind-goed-al-goeds? Dan is dit boek zéker iets voor jou.


Ik ben in ieder geval fan en ga nu direct met "It ends with us" starten. Doeg!


Hearts get infiltrated. Promises get broken. Rules get shattered. Love gets ugly.


Kommentare


bottom of page