top of page

Trouweloos - Karin Slaughter

“Nice to have an option,” Sara mumbled.

Titel: Trouweloos Auteur: Karin Slaughter Deel 5 van de Grant County-reeks Uitgever: De Bezige Bij ISBN: 9789402709346 NUR: 305 Genre: thriller Bladzijdes: 464 Prijs: 12,50 Cijfer: 8/10


Een wandeling in de bossen neemt een sinistere wending als Jeffrey Tolliver en Sara Linton op het lichaam van een meisje stuiten. Ze ziet eruit alsof ze zich letterlijk is doodgeschrokken. Als Sara het lichaam onderzoekt, ontdekt ze iets gruwelijks, iets wat zelfs haar angst aanjaagt. Rechercheur Lena Adams wordt van vakantie teruggeroepen om met het onderzoek te helpen. Al snel leidt het spoor naar een naburige plaats, een geïsoleerde gemeenschap en een huiveringwekkend geheim.


Jongens! Ik begin het trucje eindelijk een beetje door te krijgen! Dit keer had ik best wel scherp in beeld wie de mogelijke daders zouden kunnen zijn! De afgelopen keren werd ik steeds erg (onaangenaam) verrast en dacht ik "hoe heb ik dat nou over het hoofd kunnen zien?", maar nu ben ik er als een echte rechercheur voor gaan zitten en bekeek ik elk personage van verschillende kanten. Het is dus kennelijk zo bij thrillers dat de dader vaak al een hele poos in beeld is en dan uiteindelijk een slechterik blijkt te zijn. En je moet ook nog eens voorbereid zijn op een plottwist, of twee, of drie, want die komen óók nogal eens voor.


Maar goed, met of zonder trucjes om de dader te ontmaskeren: dit boek is een meesterwerk. Ik moet toegeven dat ik de vibe en de gebeurtenissen wat minder interessant vond dan in de voorgaande boeken. De streng gelovige familie die een centrale rol speelde in het verhaal vond ik niet zo frappant. Ik heb niks tegen gelovige families, maar deze familie was gewoon een beetje apart.


Sowieso houd ik niet zo van religie en laat dat nou net vaak hét motief van de dader zijn in haast alle boeken van Slaughter. Het zijn vaak Jezus of Bijbel gekkies die dan vanuit hun geloof denken dat ze iets goeds doen (iemand vermoorden of iets dergelijks). Maar meestal blijft dat een beetje aan de oppervlakte. In dit boek echter kwam het erg naar de voorgrond en dat stond me niet zo geweldig aan.


Toch, als ik mijn voorkeuren opzij schuif, is het Slaugther weer gelukt om mij (dit keer) 464 pagina's in het gareel te houden. Ik moet toegeven dat ik het op een gegeven moment wel wat langdradig vond worden, maar ik ben blij dat ik heb doorgezet want het einde wás me toch eens fantastisch! Ik neem nu even een welverdiende (al zeg ik het zelf) pauze van deze serie en ga wat andere boeken lezen, voor ik aan deel 6 begin. Normaal wacht ik op een boek, maar nu moet dit boek even op mij wachten :).

Comments


bottom of page