top of page

Triptiek - Will Trent

He always took lateness as being rude. It said to the other person that their time was more valuable than yours.

Titel: Triptiek Auteur: Karin Slaughter Deel 1 van de Will Trent Uitgever: Harper Collins ISBN: 9789402707564 Genre: thriller Bladzijdes: 478 Prijs: 10,99 Cijfer: 7/10


Wanneer in een van de beruchtste wijken van Atlanta een gruwelijke moord wordt gepleegd op een prostituee, wordt speciaal agent Will Trent van het Georgia Bureau ingeschakeld om op onderzoek uit te gaan. Hij krijgt hulp van rechercheur Michael Ormwood, een arrogante en driftige veteraan, en diens oude geliefde Angie Polaski. De schokkende misdaad blijkt er één uit een reeks. Op dezelfde dag dat er in Michaels achtertuin een nieuw lijk wordt gevonden, duikt ex-gedetineerde John Shelley op, die na twintig jaar gevangenschap wegens moord en verkrachting op vrije voeten is gekomen. Plotseling lijkt de sleutel tot de mysterieuze zaak dichterbij dan gedacht...


Oké, het is tijd voor een nieuwe serie van Karin Slaughter! De boeken liggen al zeker een jaar in mijn kast te wachten, of althans, de eerste 6. Kennelijk bestaat deze serie nu sinds juni 2024 uit 15 boeken!!! Karin Slaughter geeft elk jaar in juni een nieuw boek uit, ben ik achter gekomen. Het wordt dus tijd om een inhaalslag te maken.


Triptiek is het eerste boek van de Will Trent serie en uiteraard word je voorgesteld aan Will Trent. Niet op een manier die je zou verwachten: een uitgebreide beschrijving van zijn leven, verleden, uiterlijk. Dit alles krijg je wel mee, maar het zit verweven in het verhaal. Karin Slaughter introduceert Will gewoon als de volgende interessante GBI agent waar je op moet letten.

Will had found out the hard way that it’s nearly impossible to go to sleep with a flatulent Chihuahua sharing your pillow.

In het boek komt Will ook maar voor de helft aan het woord. De rest van het verhaal wordt via de criminelen verteld (wat erg interessant is) en via Angie. Als het boek niet de titel 'Will Trent' zou hebben, zou je nog kunnen denken dat hij misschien niet meer voorkomt in de volgende boeken, maar stiekem is zijn karakter gewoon superbelangrijk.


Dit was het eerste boek van Karin waarin ik eigenlijk meteen al wist wie de dader was. Gek genoeg werd het zo rond halverwege het boek ook écht duidelijk wie het was. Dit maakte mij nieuwsgierig: zou er stiekem een andere dader zijn? Een geniale plottwist? Of was dit het, en moest ik tot het einde wachten op de bevestiging? Ik zal niet verklappen wat het nou precies was, maar ik kan je wel verklappen dat het boek me niet heeft verveeld.


Het verhaal vanuit de verschillende perspectieven volgen was erg interessant. De puzzelstukjes die op elkaar blijven vallen zijn geweldig. Dit was voor mij weer een plezier om te lezen. Toch geef ik het boek maar een 7, omdat ik wel op íets meer spanning had gehoopt. Voor de rest was het boek perfect.


She had no children, or perhaps she had eaten them when they were young.





Comments


bottom of page