top of page

Shit waar je als vrouw mee moet dealen - Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen



Titel: Shit waar je als vrouw mee moet dealen

Auteurs: Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Genre: non-fictie

Uitgeverij: Blossom Books Bold

Bladzijdes: 272

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789463493291

Prijs: 17,99 euro (bij bol.com)

Mijn beoordeling: 8/10


In dit boek duiken Marie Lotte en Nydia in 50 ongepaste opmerkingen en vragen die vrouwen regelmatig naar hun hoofd geslingerd krijgen. Ben je ongesteld of zo? Zou je dat wel doen, nog een hap? Jij bent zeker de secretaresse! Had je maar geen rokje aan moet trekken. Van die opmerkingen waarvan je achteraf denkt: had ik maar iets scherps teruggezegd. Na het lezen van dit handboek sta je nooit meer met een mond vol tanden, want de auteurs leggen niet alleen uit wat er precies mis is, ze geven ook rake comebacks.


Wat een geweldig boek! Ik heb dit op vakantie gelezen en ik kon er gewoon geen beter moment voor uitkiezen. Je wordt gelijk in het diepe gegooid met een anekdote en allemaal feiten en vooral - heel belangrijk - waarom er een boek over vrouwen moet komen en waarom je het over feminisme mag hebben, zonder gelijk een argument in de strijd te gooien zoals "ja, maar, klimaatverandering is óók belangrijk". Ja. Heel leuk dat dat belangrijk is. Dit ook! Het boek is heel logisch opgedeeld in delen en in hoofdstukken. Er komen verscheidene mensen aan het woord met dingen die ze hebben meegemaakt. Verschillende anekdotes, lijstjes en vooral veel tips passeren de revue.


Ik vind dat het boek bomvol staat met goede punten. Heel eerlijk ben ik geen enkel ding tegengekomen waarvan ik dacht "nouuuuuu, dat toch maar even niet". Nee! Alles klopt en er zijn ZO veel dingen herkenbaar. Het is gewoon waar! In onze maatschappij zijn er nou eenmaal dingen waar vrouwen last van hebben en ook dingen waar mannen last van hebben. Maar ik sta hier niet elke dag bij stil. Nu eventjes wel dus. En ik moet toegeven dat het echt even genieten was. De schrijfstijl van de schrijfsters is ook om te gillen. Heel humoristisch, duidelijk en straight to the point. Ik raad íedereen aan om dit boek te lezen. Vrouwen, zeker. Maar, eigenlijk voornamelijk, mannen.

Comments


bottom of page