top of page

Onzichtbaar - Karin Slaughter



Titel: Onzichtbaar Auteur: Karin Slaughter Deel 4 van de Grant County-reeks Uitgever: De Bezige Bij ISBN: 9789402709339 NUR: 305 Genre: thriller Bladzijdes: 400 Prijs: 12,50 Cijfer: 9/10


Een gewelddadige gijzeling houdt de inwoners van Grant County in zijn greep. Kinderarts Sara Linton en haar ex-man Jeffrey Tolliver bevinden zich onder de gegijzelden. Is rechercheur Lena Adams wel de aangewezen persoon om dit drama tot een goed einde te brengen? Houdt de gijzeling verband met mysterieuze gebeurtenissen uit het verleden? Heeft Jeffrey duistere kanten die zelfs Sara niet kent?


Ik ben tot de ontdekking en conclusie gekomen dat de titels van deze boeken precies níks te maken hebben met de inhoud. De Engelse titels zijn vaak totaal anders (geen idee waar de Nederlandse vertaler met zijn hoofd zat), maar ook die lijken gewoon random uit het woordenboek gekozen te zijn. Is dit erg? Nee. Wilde ik mijn geniale observatie delen? Zeker wel.


Dan nu. We zijn bij deel 4 aangekomen van de Grant County serie en ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Deze boeken zijn een verrijking van mijn leven en dat meen ik echt.


Dit boek begint weer met de relatie tussen Sara en Jeffrey (wat ik reuze interessant vind, dus mij hoor je niet klagen) en vervolgens begint de actie direct. De manier waarop de gijzeling begint is bizar goed geschreven (net als heel het boek). Ik zag het helemaal voor me en had op een gegeven moment echt kippenvel. En dan... trekt Slaughter je mee het verleden in. Je stapt in de auto in het begin van Sara's en Jeffreys relatie en gaat met hen mee op reis. Mijn vader leest deze serie ook en hij zei: "Ik vond het zo irritant dat ze steeds naar het verleden gingen, maar uiteindelijk snap je heel goed waarom ze dat doet". Persoonlijk heb ik het nooit vervelend gevonden. Ik vond de gebeurtenissen in het verleden heel intrigerend en gewoon leuk om te lezen. Ook daar gebeuren allemaal dingen die je als crime zou kunnen beschouwen, dus eigenlijk zijn het twee mysteries in één boek. Maar, het 'verledenmysterie' sluit uiteindelijk volledig aan bij het 'hedenmysterie'. Het verleden gaf allemaal belangrijke hints - waar ik volledig overheen heb gelezen, trouwens - die erg belangrijk waren voor het heden.


En uiteindelijk, na het uitlezen, snapte ik er nog steeds niks van.


Oké, één dader was mij vrij duidelijk, die had ik ook wel aan zien komen ergens, maar ik snap eigenlijk nog steeds vrij weinig van de gijzeling. Dus vroeg ik mijn vader om nadere uitleg en toen begreep ik het wel. Hij had ook weer een goed punt: "Er komen zoveel namen in voor dat je het eigenlijk in een soort overzicht op zou moeten schrijven". Goed idee! Ga ik dat doen? Misschien. Ik raad in ieder geval iedereen die van thrillers houdt ZEKER deze serie aan. Je zult er geen spijt van krijgen.




Comments


bottom of page