top of page

Onaantastbaar - Karin Slaughter

'Je ruikt naar hotelzeep.' 'Had erger gekund.'

Karin Slaughter Onaantasbaar Cover

Titel: Onaantastbaar Auteur: Karin Slaughter Deel 6 van de Grant County-reeks Uitgever: HarperCollins ISBN: 9789402709353 NUR: 305 Genre: thriller Bladzijdes: 432 Prijs: 15,00 Cijfer: 9/10


Rechercheur Lena Adams heeft jarenlang geprobeerd haar gewelddadige verleden te ontvluchten. Maar bij een gedwongen terugkomst in haar geboortedorp wordt ze opnieuw geconfronteerd met een explosie van geweld: een meedogenloze moordenaar heeft een jonge vrouw onherkenbaar verbrand. Voor de plaatselijke politie is Lena de enige verdachte. Jeffrey Tolliver en Sara Linton reizen af naar het plaatsje om Lena’s onschuld te bewijzen…


Ik heb nog nooit zo hard gehuild aan het einde van een boek. Ik had al een spoiler gelezen, dus ik zat heel het boek met spanning te wachten op hetgeen ik vreesde, en toen het eenmaal kwam... Woest! Ik ben woest op Slaughter en tegelijkertijd ook... extra woest! Hoe dúrft ze zó een einde te schrijven aan deze fantastische reeks? HOE DURFT ZE?!


'Nee,' zei ze. 'Ik blijf bij jou.' 'En als ik dat nou niet wil?'

Maar, om eerlijk te zijn, ben ik ook nogmaals met stomheid geslagen door haar genialiteit. Dit verhaal, deel 6, las weer net zo vlot als alle andere. Het drama was er, het mysterie. Dit keer waren er wel héél veel losse eindjes. Zoveel dat ik op een gegeven moment vergat dat we ook nog op zoek waren naar een dader.

Door het boek heen zit de spanning hoog, er gebeuren dingen, plottwistje hier, plottwistje daar. Maar tegen het einde wordt het steeds spannender. Net op het moment dat je denkt dat alles goed is gekomen...


Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik alweer niet doorhad wie daadwerkelijk de dader was. Achteraf gezien wel logisch. Héél logisch eigenlijk, maar dat had ik natuurlijk weer niet door.


Hij lachte bulderend. 'Ik pest je maar, schatje. Maak je geen zorgen.'

Misschien moest het zo zijn. Dit. Het einde. Maar ik ben het er niet mee eens. Mijn hart is voor eeuwig gebroken. En natuurlijk, natúúrlijk heb ik nu het eerste deel van de Will Trent serie in mijn handen, om mijn hart weer een beetje te helen :)


Ik raad de hele Grant County serie aan, aan IEDEREEN die van detectives, spanning, gruwelijke moordzaken, etc houdt. Je kunt de boeken apart lezen, of in volgorde (wat ik wel aanraad).








Comentários


bottom of page