top of page

Gewetenloos - Karin Slaughter

'Some Other Dude Did It'
Cover Gewetenloos

Titel: Gewetenloos Auteur: Karin Slaughter Uitgever: Harper Collins ISBN: 9789402710540 Genre: thriller Bladzijdes: 416 Prijs: 22,99 Cijfer: 10/10


Emily Vaughn maakt zich op voor het hoogtepunt in haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar Emily heeft een geheim. En dat geheim wordt haar aan het eind van de avond fataal. Veertig jaar later is de moord op Emily nog altijd niet opgelost. Niemand is ooit veroordeeld en de moordenaar loopt nog altijd vrij rond. Dat staat op het punt te veranderen als Andrea Oliver naar de stad komt om een rechter te beschermen die met de dood wordt bedreigd. Andrea heeft namelijk een geheime agenda: ze is vastbesloten gerechtigheid voor Emily te vinden en de waarheid over die noodlottige avond te achterhalen, voordat de moordenaar besluit ook haar het zwijgen op te leggen...


Jeeeeeeezusssss, daar gaan we weer! Wat een goed boek! Ik dacht dat ik een stand alone aan het lezen was, maar ik kom er zojuist achter dat 'pieces of her' ook over deze hoofdpersonen gaat en dat dit dus deel 2 is. Aha! Dit verklaart waarom ik soms echt het idee had compleet in het diepe gegooid te zijn, zonder enige echte informatie over de hoofdpersonen. Slaughter schrijft haar boeken zo, dat je in principe elk boek apart kunt lezen, dus ik heb me er voor de rest niet aan gestoord, maar ergens voelde ik wel dat ik iets had gemist.


'Being dead is a bit like being stupid, isn’t it? Easy for you, but hard for the people around you.'

Anyways, back to business: ik sta elke keer versteld van de hoeveelheid genialiteit die in zo'n boek verdwijnt. Het is gewoon absurd, eigenlijk. Het ís gewoon absurd.

Wie heeft Emily Vaughn verkracht en vermoord? Wie is de dader? Een paar keer, toen het plot bijna onthuld was, dacht ik 'nee maar dat kán het niet zijn' en dat was het ook niet. Slaughter laat je geloven en met open ogen in de val trappen.


Ik moet toegeven dat ik moeilijk in dit boek kon komen. Het duurde een flinke tijd voor ik doorhad wie Andrea nou echt was (misschien ook omdat ik dus in deel 2 ben ingesprongen) en hoe zij verbonden is met Emily. Ik vond het op een gegeven moment zelfs zó ingewikkeld worden dat ik het boek een tijd heb weggelegd. Maar ik heb het toch nog een kans gegeven en ik heb daar absoluut geen spijt van.


Gewetenloos is een heerlijk boek om helemaal in weg te zakken. Heb je al de hele dag academische teksten moeten lezen, dan is dit boek misschien wat minder geschikt. Aan de andere kant: als je er eenmaal inzit is er geen ontkomen meer aan! En dan is het echt niet meer ingewikkeld.


Comentários


bottom of page