top of page

De kracht van Keuze - Kelly Weeks


Titel: De Kracht van keuze Auteur: Kelly Weekers ISBN: 9789090359830 Uitgever: Moonshot publishing Pagina's: 192 Prijs: 21,99 Beoordeling: 6/10


In De kracht van keuze, haar meest persoonlijke boek tot nu toe, neemt Kelly je mee in haar leven en deelt haar kijk op thema’s als vriendschap, ambitie, opvoeding, liefde, verlies en zelfvertrouwen. Het boek voelt als een goed gesprek met een vriendin: zonder voor jou te bepalen wat je moet doen, geeft Kelly je inzichten om ook in jouw leven de juiste keuzes te maken, de keuzes die bij jou passen, en zo de regie terug te pakken op allerlei vlakken.


De kracht van keuze is een goed boek. Het past wel in het straatje non-fictie; een zelfhulpboek dat voor iedereen die even niet weet wat die met zijn leven aan moet een aanrader zou kunnen zijn.


Kelly vertelt over haar eigen ervaringen, de fouten waar ze van geleerd heeft en de realisaties die ze heeft gemaakt. Ze vermengt dit met een heleboel levensadviezen en uiteraard beschrijft ze de weg naar het maken van keuzes. Ze laat je zien dat je een keuze hebt. Altijd. Dat jíj de machtige persoon in je leven bent en dat je echt wel invloed hebt op zaken waar je je nu voor verstopt.

Echter, ik heb wel het idee dat ze een beetje in cirkeltjes aan het schrijven was. Bepaalde adviezen had ik al meerdere keren gelezen en kwamen steeds weer terug. De essentie van het verhaal was eigenlijk al vanaf het begin duidelijk.


De manier van schrijven is luchtig en erg makkelijk. De zinsstructuren vond ik niet altijd logisch, bijna alsof er geen redacteur aan te pas is gekomen. Soms waren de zinnen veel te lang, soms te kort. De manier van verwoorden zou ik ook echt anders hebben gedaan op bepaalde stukken, maar dit stoorde mij voor de rest niet.


Ik lees veel gemengde reacties over dit boek, maar voor mij was het toch wel een meer positieve dan negatieve ervaring. Ik heb zeker van dit boek kunnen leren en raad het dan ook aan.


(Mocht je een écht goed zelfhulpboek willen lezen, dan zou ik toch voor Mark Manson gaan.)

Comments


bottom of page